Henri-Arnaut-de-Zwolle.jpg

Kuvista säveliin

Tässä ainutlaatuisessa konsertissa La Morra -yhtyeestä tutut Corina Marti ja Michal Gondko yhdistävät voimansa ja kertovat musiikkinumeroiden yhteydessä tarinaa taivaankappaleiden liikkeistä. Aivan uuden visuaalisen ulottuvuuden konserttiin tuovat Funkkistalossa esillä kesällä 2022 olevat Riitta Nelimarkan ainutlaatuiset taideteokset.

Henri Arnaut de Zwolle (n. 1400 - 1466) oli todellinen renessanssimies: urkuri, lääkäri, tähtitieteilijä, keksijä, astrologi ja tutkija. Hän työskenteli Filip III eli Filip Hyvän alaisuudessa, joka oli tunnettu kulttuurimesenaatti ja taiteiden tukija. Hänen latinankieliset tutkielmansa olivat hyvin moniulotteisia ja -alaisia ja käsittelivät mm. tähtitiedettä sekä hydrauliikkaa. Tämän lisäksi hän laati tarkkoja piirroksia erilaisista keksinnöistä, kuten taitettavista tikkaista.

Tunnetuin osa hänen tutkielmistaan käsittelee soittimien suunnittelua ja rakentamista. Näiden käsikirjoitusten joukossa on myös muun muassa varhaisin löydetty kuva cembalosta. Arnaut de Zwollen laatimassa käsikirjoituksessa on annettu yksityiskohtainen kuvaus koskettimiston ja kielten välisistä monimutkaisista yhteyksistä. Hän laati myös kuvitukset luutun, klavikordin ja urkujen toiminnasta.

ESIINTYJÄT
Corina Marti - clavisimbalum
Michal Gondko - luuttu

Lisätietoa esiintyjistä
www.corinamarti.info
www.michalgondko.info

LIPUT
30 € (Lippu.fi -myyntikanavista ostettaessa hintaan lisätään arvonlisävero, palvelupalkkio sekä tilausmaksu.)

ESTEETTÖMYYS
Konsertti järjestetään Funkkistalon 2. kerroksessa, jonne johtaa portaikko. Tapahtumapaikassa on myös hissi. Konsertin jälkeen sekä rakennuksen pohjakerroksessa että 2. kerroksessa sijaitsevassa musiikkisalissa on tarjolla lipun hintaan sisältyvä leivos sekä kahvi tai tee.

MAKUJA JA MUSIIKKIA
Nauti maittava konserttipäivällinen Tyrvään Pappilassa ennen illan konserttia. Konsertti & päivällinen -lippupaketti sisältää päivällisen ja lipun illan konserttiin.
Lue lisää: Konserttipäivälliset