Henri-Arnaut-de-Zwolle.jpg

Henri Arnaut de Zwolle

Corina Marti & Michal Gondko

La 17.7.2021 klo 15.00
Tyrvään Pappilan Kivinavetta


				

Kuvista säveliin

Henri Arnaut de Zwolle (n. 1400 - 1466) oli todellinen renessanssimies: urkuri, lääkäri, tähtitieteilijä, keksijä, astrologi ja tutkija. Hän työskenteli Filip III eli Filip Hyvän alaisuudessa, joka oli tunnettu kulttuurimesenaatti ja taiteiden tukija. Hänen latinankieliset tutkielmansa olivat hyvin moniulotteisia ja -alaisia ja käsittelivät mm. tähtitiedettä sekä hydrauliikkaa. Tämän lisäksi hän laati tarkkoja piirroksia erilaisista keksinnöistä, kuten taitettavista tikkaista.

Tunnetuin osa hänen tutkielmistaan käsittelee soittimien suunnittelua ja rakentamista. Näiden käsikirjoitusten joukossa on myös muun muassa varhaisin löydetty kuva cembalosta. Arnaut de Zwollen laatimassa käsikirjoituksessa on annettu yksityiskohtainen kuvaus koskettimiston ja kielten välisistä monimutkaisista yhteyksistä. Hän laati myös kuvitukset luutun, klavikordin ja urkujen toiminnasta.

Corina Marti - clavisimbalum
Michal Gondko - luuttu

Tässä ainutlaatuisessa konsertissa La Morra -yhtyeestä tutut Corina Marti ja Michal Gondko yhdistävät voimansa ja kertovat musiikkinumeroiden yhteydessä tarinaa taivaankappaleiden liikkeistä. Konsertin teemaa tukee erinomaisesti myös
Marc Chagallin taide, jota on esillä Tyrvään Pappilan Kivinavetassa kesällä 2020.


LIPUT
30 €

Konsertti järjestetään Tyrvään Pappilan Kivinavetan 2. kerroksessa, jonne johta portaikko. Tapahtumapaikassa ei ole hissiä. Konsertin jälkeen Kivinavetan pohjakerroksessa on tarjolla lipun hintaan sisältyvä leivos sekä kahvi tai tee.

MAKUJA JA MUSIIKKIA
Nauti maittava konserttipäivällinen Tyrvään Pappilassa ennen illan konserttia. Konsertti & päivällinen -lippupaketti sisältää päivällisen ja lipun illan konserttiin.
Lue lisää: Konserttipäivälliset