Saavutettavuus

Yhdenvertaisuus, saavutettavuus ja esteettömyys

Meille on tärkeää huolehtia siitä, että festivaalin tapahtumat ovat mahdollisimman helposti saavutettavia kaikille taustasta tai erilaisista erityistarpeista riippumatta. Jos sinulla on kysymyksiä jonkin festivaalin tapahtuman saavutettavuudesta tai esteettömyydestä tai kehitysehdotuksia, otamme ne mielellämme vastaan.

Saavutettavuudesta vastaava yhteyshenkilö on festivaalijohtaja Johannes Rantanen, ja hänet tavoittaa sähköpostitse osoitteesta johannes.rantanen@sastamalagregoriana.fi tai puhelimitse numerosta +358 458 742 345 (arkisin klo 10-15). Kehitämme festivaalimme saavutettavuuden eri osa-alueita päämäärätietoisesti ja suunnitelmallisesti, ja palautteesi huomaamistasi puutteista festivaalin saavutettavudessa on meille arvokasta.

YHDENVERTAISUUS
Yhdenvertaisuus kuuluu festivaalimme arvoihin, ja teemme parhaamme, että jokainen festivaalivieraamme voisi nauttia konserttielämyksistämme tasapuolisesti ja tasa-arvoisesti. Tämä näkyy muun muassa siinä, että festivaali tarjoaa joka vuosi myös täysin maksutonta ohjelmaa.

Alennuslippuun ovat oikeutettuja opiskelijat, eläkeläiset, varusmies-/siviilipalvelusta suorittavat, työttömät sekä alle 18-vuotiaat. Henkilökohtainen avustaja pääsee konserttiin ilmaiseksi. Avustajalla tulee olla valmiudet auttaa saatettavaansa tarpeen vaatiessa. Avustajan tarvetta ei tarvitse festivaalille erikseen todistaa.

Kotisivullamme sekä sosiaalisen media kanavissamme viestitään sekä suomeksi että englanniksi.
Festivaalin käsiohjelma julkaistaan sekä suomeksi että englanniksi.

ESTEETTÖMYYS
Festivaalimme levittäytyy monipuolisiin konserttipaikkoihin Sastamlassa ja sen lähiympäristössä. Konserttipaikkojen esteettömyydessä on eroja. Osa konserttipaikoista on historiallisia kohteita, kuten kirkkoja ja kartanoita, joiden pihoilla voi olla epätasaista maastoa ja sisätiloissa rappuja ja kynnyksiä. Osassa konserttipaikoista esteettömyys on huomioitu perusteellisemmin ja ne täyttävät nykyaikaiset vaatimukset. Kunkin konserttipaikan esteettömyystiedot löydät Konserttipaikat -sivulta.

SAAVUTETTAVUUS
Verkkosivuston saavutettavuuden tila
Verkkosivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.
Ei-saavutettava sisältö, joka ei ole saavutettavaa kohtuuttoman rasitteen perusteella
Videoista, jotka on julkaistu välillä ennen vuotta 2020 puuttuu tekstityksiä. Kuvien osalta ei ole aina olemassa kuvailutulkkausta / kuvailevaa tekstiä. Sivustolle ollaan ottamassa käyttöön saavutettavuus-työkalu, joka mahdollistaa esim. korkean kontrastin tai tekstin suurentamisen.