2012 Matkalla - Löytöretket ja Pyhiinvaellukset

Kesällä 2012 kuljettiin pyhiinvaeltajien jalanjäljissä. Kotimaiset vanhan musiikin taitajat, kollegat 13 eri maasta, mestarikurssin opiskelijat sekä Gregoriana –yleisö kohtasivat toisensa Sastamalassa jo 17. kerran. Festivaali keräsi kaikkien aikojen ennätysyleisönsä, kun lähes 2900 kuulijaa nautti heinäkuun viimeisellä viikolla keskiajan, renessanssin ja barokin ajan sävelistä. Tähtiesiintyjinä tunnelman kattoon nostivat vokaaliyhtye Profeti della Quinta sekä barokkiorkesteri Meridiana – molemmat maineikkaan York Early Music International Young Artists Competition –kilpailun voittajia. Avauskonsertissa kesän festivaalia varten koottu uniikki ohjelmisto ja Sastamala Gregoriana Consort –kokoonpano soi ääriään myöden täydelle Pyhän Marian kirkolle. Uutta oli ensimmäistä kertaa järjestetty perheille suunnattu ilmaistapahtuma.

XVII Sastamala Gregoriana - Wanhan Musiikin Päivät
21.-27.7.2012 MATKALLA
Löytöretket ja pyhiinvaelluksetLa 21.7. klo 18

Sastamalan Pyhän Marian kirkko,
Liput 30 / 25 €

Pyhiinvaellusmatka Santiago de Compostelaan

Sastamala Gregoriana Consort
Uniikki kokoonpano, jossa mukana Hanna Järveläinen, Anneliina Koskinen, Titta Lampela, Mats Lillhannus, Jussi Lehtipuu, Teppo Lampela, Jon Stainsby, Corina Marti, Michal Gondko, David Hatcher ja Michael Fields.

Lue lisää

Taiteellisen johtajan Michael Fieldsin kokoama uniikki kokoonpano Sastamala Gregoriana Consort johdattaa meidät kesän 2012 avauskonsertissa Santiagon tielle, jota pyhiinvaeltajat ovat kulkeneet jo yli tuhat vuotta matkatessaan Santiago de Compostelaan Pyhän Jaakobin haudalle. Matkan musiikin lähteille meille tarjoavat Anneliina Koskinen, Titta Lampela, Hanna Järveläinen, Mats Lillhannus, Jussi Lehtipuu, Teppo Lampela ja Jon Stainsby, laulu; Corina Marti, huilut ja cembalo; Michal Gondko, keskiaikainen luuttu ja kitara; David Hatcher, viulu sekä Michael Fields, harppu

La 21.7. klo 21.30

Sastamalan Pyhän Marian kirkko,
Liput 30 / 25 €

Monikirjoinen matkaviitta - lauluja eri uskontojen innoittamana

Sopraano Evelyn Tubb ja Anthony Rooley, luuttu

Lue lisää

Vanhan musiikin johtaviin tulkitsijoihin kuuluva sopraano Evelyn Tubb ja luuttutaiteilija Anthony Rooley ovat yhdessä ja erikseen viihdyttäneet yleisöjä ympäri maailmaa yli 30 vuoden ajan. Myöhäisillan herkässä konsertissa kuultava ohjelmisto on koottu Jerusalemissa pidettyä konserttia varten. Se on saanut innoituksensa eri uskonnoista, joita yhdistää rakkaus runouteen ja musiikkiin.


Huom! Lauantain konsertit yhteishintaan 50 /45 €

Su 22.7. klo 18

Sastamalan Pyhän Marian kirkko,
Liput 30 / 25 €

Pyhä Pohjolan Birgitta - matka kuohuvaan keskiaikaan

Vokaaliyhtye Lumous ja vanhan musiikin yhtye Fioretto

Lue lisää

Vokaaliyhtye Lumous ja vanhan musiikin yhtye Fioretto johdattavat meidät keskiajan kuohuntaan, 1300-luvulla eläneen ruotsalaisen aatelisnaisen, kirkollisen ja poliittisen vaikuttajan ja maailmanmatkaajan, Birgitta Birgerintyttären elämään. Konsertissa soivat laulut ja soitinmusiikki tarjoavat läpileikkauksen 1300-1400- luvuilla soineesta ja syntyneestä musiikista sekä tyylien kirjosta. Konsertti on värikäs kokonaisuus, jossa on vaikutteita niin Skandinaviasta kuin Keski- ja Etelä-Euroopasta; kuninkaiden ja paavien hoveista, pyhiinvaeltajien pysähdyspaikoilta ja luostareiden hiljaisuudesta.

Debra Gomez-Tapio, taiteellinen suunnittelu, laulu ja harput; Elina Aho-Kuusama, Kaisa Kelloniemi, Johanna Laukkanen ja Anu Mattila, laulu; Mikael Heikkilä, lyömäsoittimet; Janek Öller, nokkahuilut ja säkkipillit; Jamie Mäkinen, ohjaus. http://www.lumousensemble.com/

Su 22.7. klo 21.30

Sastamalan Pyhän Marian kirkko,
Liput 30 / 25 €

“Sogni, ombri et fumi” - Petrarcan runojen matkassa Italiasta Alankomaihin

Vokaaliyhtye Apollo’s Noyse

Lue lisää

Suomessa ensi kertaa esiintyvä kansainvälinen vokaaliyhtye Apollo’s Noyse on erikoistunut Italian renessanssin madrikaaleihin. Illan konsertti, Sogni, ombre et fumi, pohjautuu Francesco Petrarcan (1304-1374) runoihin, joihin säveltäjät Luca Marenzio, Giaches de Wert, Rinaldo Del Mel ja Antonio Il Verso ovat säveltäneet sykähdyttävän musiikin.

Kelly Landerkin – sopraano (Sveitsi), Hanna Järveläinen – sopraano (Suomi), Ulrike Andersen – altto (Saksa), Mats Lillhannus – tenori (Suomi), Paul Bentley – tenori (Australia), Jon Stainsby - bassobaritoni (Iso-Britannia). http://apollosnoyse.com/

Huom! Sunnuntain konsertit yhteishintaan 50 /45 €

Lauantaina ja sunnuntaina on konserttien välillä mahdollisuus nauttia pyhiinvaeltajien keittoa konserttipaikan läheisyydessä Sastamalan Wanhassa Pappilassa ja Aittakahvilassa.

Ti 24.7. klo 19

Sastamalan Pyhän Marian kirkko,
Liput 30 / 25 €

Salomonin lauluja, juutalaisen runouden seurassa 1600-luvun Italiaan

Vokaaliyhtye Profeti della Quinta
York Early Music Festival Young Artists –kilpailun voittaja 2011

Lue lisää

Israelissa perustettu, viidestä mieslaulajasta koostuva vokaaliyhtye Profeti della Quinta on tuttu ryhmä israelilaisille ja eurooppalaisille yleisöille, mutta Suomessa kokoonpano vierailee nyt ensi kertaa. Palkittu ryhmä tuo kuultavaksemme italialaisen juutalaissäveltäjä Salomone Rossin (n. 1570-n.1630) musiikkia.

Elam Rotem – basso, musiikillinen johto ja cembalo, Doron Schleifer, David Feldman – canto, Dino Lüthy – altto, Dan Dunkelblum – tenori, Ori Harmelin – kitara. http://www.quintaprofeti.com/

To 26.7. klo 19

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko,
Liput 30 / 25 €

Matkojen matka - musiikkilöytöjä Euroopasta

Barokkiyhtye Meridiana
York Early Music Festival Young Artists –kilpailun voittaja 2009

Lue lisää

Perustamisestaan (2006) lähtien Barokkiyhtye Meridiana on konsertoinut ympäri Eurooppaa ja niittänyt mainetta ja palkintoja saavuttaen aseman yhtenä johtavista barokkimusiikin kokoonpanoista. Tyrvään Pyhän Olavin kirkon konsertissa kansainvälistä yhtyettä voi kuulla ensi kertaa Suomessa. Matkojen matka -konsertissa pääsemme löytöretkelle ympäri Eurooppaa Jean-Féry Rebelin, Archangelo Corellin, Antonio Vivaldin, Georg Friedrich Händelin, Pierre Prowon ja Georg Philipp Telemannin musiikin johdattelemina.

Dominique Tinguely, huilu ja fagotti; Sarah Humphrys, oboe ja huilu; Sabine Stoffer, viulu; Tore Eketorp, viola da gamba; Christian Kjos , cembalo. http://www.ensemblemeridiana.com/

Pe 27.7. klo 19

Sastamalan Pyhän Marian kirkko,
Liput 25 / 20 €

Etsivä löytää!

Kansainvälisen mestarikurssin päätöskonsertti

Lue lisää

Sastamala Gregorianan yhteydessä järjestettävä kansainvälisen mestarikurssin matka päättyy yhteiskonserttiin, jossa opiskeijat esiintyvät yhdessä opettajiensa kanssa. Mestarikurssin opettajat Evelyn Tubb, Hanna Järveläinen, Michael Fields, David Hatcher, Corina Marti ja Anna-Maaria Oramo ovat jokainen oman instrumenttinsa maailmanluokan taitureita. - Etsivä löytää!