tapahtuma_main-2007.jpg

2007 Ranskalaisen musiikin juhlaa

Ranskalaista musiikkia vuosien 1250-1750 väliseltä ajalta. Vuoden 2007 esiintyjämme tulivat Suomesta, Iso-Britanniasta, Ranskasta, Sveitsistä, Israelista ja USA:sta. Konsertit oli suunniteltu festivaaliamme varten.

tapahtuma-juliste-2007.jpg

Lauantai 21.7. - Lauluyhtye Lumen Valo : “Ranskalainen Magnificat”

Keski- ja renessanssiajan hengellistä musiikkia 1300-1600 luvuilta mm. Machaut, Perotinus, Dufay, Josquin des Prez, Mouton, Orlando di Lasso, Palestrina
Titta Lampela ja Laura Salovaara sopraano, Hanna Graeffe ja Riikka Noreila altto, Aaro Haapaniemi ja Kari Turunen tenori, Juha-Pekka Mitjonen baritoni, Juha Suomalainen basso

Lumen Valo aloitti tämän kesän festivaalimme puhtaalla ja raikkaalla esiintymisellään. Yhtye valloitti jo 12 vuotta sitten yleisönsä Sastamala Gregorianan alkumetreillä - vuonna 1996. Nyt "Ranskalainen ilta" ihastutti meidät kaikki.
Toisena oli vuorossa Metamorphosis yhtye gambasoittimineen. He loihtivat esiin aivan uudenlaisia elämyksiä niin ohjelmistollaan kuin tulkinnoillaankin. Saimme kokea Sastamalan akustiikassa gambaperheen kautta instrumentaalisen kasteen.

Tässä on auringon valoa joka heijastuu lumesta

Lumen Valo on musiikillista loistoa Sastamalassa.

Sunnuntai 22.7. - Gambayhtye Metamorphosis : “Löytynyt ja muuttunut”

Barokkimusiikkia gambayhtyeelle mm. Saint-Colombe, Marais
David Hatcher, Mika Suihkonen, Mikko Perkola, Jessica Marshall, viola da gamba

Maanantai 23.7. - Fioretto Ensemble: “La Vita Femina”

Naisen elämää 1100-1300-luvun kuohuvassa Euroopassa, sen turuilla ja toreilla, linnoissa ja luostareissa. Debra Gomez-Tapio, harppu ja laulu Key Stonefelt, lyömäsoittimet ja dulcimer

Fioretto toi 1100-luvun musiikilla esiin ylevän naisen. Naisen jolla tunteet, uskollisuus, aatteet ja arvot olivat tasapainossa elämäntehtävästä ja yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta. Turuilla ja toreilla - linnoissa ja luostareissa. UPEAA KUULTAVAA.

Fioretto Sastamalassa

Instrumentteina laulu, harppu, dulcimer ja 1200-1300-lukujen lymäsoittimia. Taiteilijoina Debra Gomez-Tapio ja Key Stonefelt.

Tiistai 24.7. - Sastamalan barokkiryhmä ja Evelyn Tubb: “Aurinkoa ja varjoa”

“Aurinkoa ja varjoa”, musiikkia aurinkokuninkaan hovista. Couperin, Leçon de Tenebre, Marais, De Visée
Evelyn Tubb ja Pia Bengts sopraano, Corina Marti nokkahuilu, Michael Fields teorbi ja barokkikitara, David Hatcher ja Jessica Marshall viola da gamba, Anna Oramo urut ja cembalo
Tämä konsertti ja kokoonpano kuullaan vain Sastamalasssa!

Sastamalan Barokkiryhmä & Evelyn Tubb muuttivat varjot valoksi ja pimeydeksi. Salin täyteinen yleisö sai elää muutoksen: taiteilijat puhdistivat kirkon ja kuulijoiden taivaat sadepilvistä leppeäksi auringon hehkuksi.

Sastamalan Barokkiyhtye&Evelyn Tubb

Sastamalan Barokkiryhmän muusikot: Corina Marti, Evelyn Tubb, Michael Fields, Jessica Marshall, Pia Bengts, David Hatcher ja Anna-Maaria Oramo.

Torstai 26.7. - La Morra: "Chanter m'estuet”

Musiikkia Ranskasta, 1200-1300 luvuilta. Sastamala Gregorianassa debytoiva yhtye on kotoisin Baselista, mutta sen jäsenet tulevat eri puolilta Eurooppaa.
Eve Kopli laulu, Corina Marti huilu, Michal Gondko kitara, Baptiste Romain viulu

La Morra, keskiajan musiikin nuoret huiput. Baselista tuli iloinen yhtye Sastamalaan, ihastui itse ja hurmasi yleisönsä. Lehdistö kirjoitti eniten juuri heistä - eikä todellakaan aiheetta! Kunpa tulisitte pian uudelleen!

Eve Kopli valloitti Sastamalan kerralla

Virolainen sopraano Eve Kopli kultasi tunnelmaa La Morran konsertissa. Heti esityksen jälkeen aurinko valaisi laulajaa vihertävän ikkunalasin läpi.

Perjantai 27.7. - Mestarikurssin päätöskonsertti

Konsertissa esiintyvät mestarikurssin opiskelijat opettajiensa Evelyn Tubbin, Michael Fieldsin ja David Hatcherin johdolla.

Tässä on auringon valoa joka heijastuu lumesta Lumen Valo on ihanaa lumenvalosilhuetti.jpg Metamorphosis tuli ja jäi Sastamalaan Soitinperhe soi ja loistaa Katso gambojen nuppeja - muistuttavat jotenkin haltijaansa Fioretto Sastamalassa Nyt tallentuu kaikki myös bittimaailmaan Jessica Marchal ja Davi Hatcher ovat gambisteja Dulcimer avasi kuulon ikkunoita valolle Sastamalan Barokkiyhtye&Evelyn Tubb Debra Gomez-Tapio esiintyi laulajan ja harpistina Eve Kopli valloitti Sastamalan kerralla Baptiste Romain, vielle La Morra playin outside The Church Israelilainen Corina Marti, huilu Puolalainen Michal Gondko, luuttu Mestarikurssi 2007 jää ja maalataan historiaan