På svenska

Sastamala Gregoriana-festivalen, är en omfattande konsertserie med tillhörande mästarkurs för tidig vokalmusik som har arrangerats sedan 1996.

Sastamala medeltida kyrka har med sitt kännetecknande jordgolv varit konsertplats under festivalen och Mästarkursen har hållits vid Karkku Evangeliska institut.

Sastamala Gregoriana är en festival som håller hög kvalité och är ett extraordinärt evenemang för tidig musik – en verklig pärla bland de finska musikfestivalerna.

Den internationella festivalen för tidig musik Sastamala Gregoriana bjuder besökarna år 2017 på musik från medeltiden, renässansen och barocken.

Logo etusivulla

Sastamala Gregoriana-festivalen

Sastamala Gregoriana – XX festivalen för tidig musik – i staden Sastamala, detta efter sammanslagningen av staden Vammala och kommunerna Mouhijärvi och Äetsä.

Sastamala ligger i Pirkanmaa, ca 50 km västerut från Tammerfors, invid Kokemäkiflodens övre lopp och på gränsen till Satakunta.

Sastamala Gregoriana-festivalen arrangerades första gången 1996. Utgångspunkten och inspirationskällan för evenemanget är Sastamala medeltidskyrka, som med sin säregna akustik och sitt natursköna läge vid Rautavesi-strand är ett idealiskt ställe för evenemanget. Området bjuder även i övrigt på en mycket gedigen kulturtradition och historia.

Som konstnärlig ledare fungerar sedan 2006 den engelska lutisten Michael Fields. Han har även fungerat som lärare på Mästarkursen sedan 1997. Sopranen Evelyn Tubb har undervisat sedan 1999 och undervisningen i Viola da gamba sköts av David Hatcher. För ackompanjemangen svarar Anna-Maaria Oramo på cembalo. Mästarkursens lärare uppträder även själva varje år vid festivalens konserter.
Sastamala Gregoriana har genom åren bäddat för ett gott internationellt samarbete mellan finska och utländska konstnärer, såväl då det gäller konserter som skolning. Resultaten av detta samarbete får vi alltså även inkommande sommar ta del av i Sastamala.

Sastamala Gregoriana 2017 21.-28.7.

BILJETTER

I början av mars 2017:
Tiketti