SG-2014-960-main.jpg

Unohdetut aarteet 19. - 26.7.2014

Kesällä 2014 nautitaan mestariteoksista, jotka ovat olleet pitkään kadoksissa ja unohduksissa, mutta nyt löydetty uudelleen. Keskiajan, renessanssin ja barokin sävelet soivat Sastamalan suvessa jo 19. kerran.

Tervetuloa kanssamme vanhan musiikin kiehtovaan maailmaan!

XIX Sastamala Gregoriana - Wanhan Musiikin Päivät

19. - 26.7.2014
JUHLAA JA MUSIIKKIA

SOPRAANO EVELYN TUBBIN JUHLAKONSERTTI OODI MUSIIKILLE! William Hayes (1708 - 1777)

Laulusolisteina Evelyn Tubb, Gunhild Lang-Alsvik, Teppo Lampela ja Jussi Lehtipuu. Kamarikuoro Utopia, Sastamala Gregoriana barokkiorkesteri

LA 19.7. KLO 19.00

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput 30 / 25 €

Lue lisää...


Ainutlaatuinen suurkonsertti! Tule juhlistamaan sopraano Evelyn Tubbin syntymäpäivää juhlakonserttiin, jossa kuullaan brittiläisen maestron William Hayesin musiikkia. Vuonna 1750 syntynyt 'The Passions: An Ode to Musick' oli käänteentekevä teos, jota esitettiin niin usein ja joka inspiroi niin monia seuraavan 100 vuoden ajan, että se ansaitsee kaiken huomiomme. Se on intohimoinen teos ja mainio esimerkki siitä, miten runous innoitti musiikkia 1700-luvulla.
Jo aiemmin Hayes sävelsi kantaatteja, joissa musiikin avulla ilmennettiin runouden tuntoja.

VÄLIMEREN HARVINAISIA HERKKUJA – SÄVELIÄ 1700-LUVUN ITALIASTA JA ESPANJASTA

Corina Marti, huilu, Anna-Maaria Oramo, cembalo, Sastamala Gregoriana barokkiorkesteri

SU 20.7. KLO 18.00

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput 30 / 25 €

Lue lisää...


Sunnuntain ensimmäisessä konsertissa soivat italialaisten ja espanjalaisten maestrojen kuten Francesco Mancinin (1672–1737), Benedetto Marcellon (1686–1739), Padre Antonio Solerin (1729–1783) ja Domenico Scarlattin (1685–1757) sävelet.
Musiikkimatka vie meidät moninaisten tunnetilojen Roomaan, Firenzeen, Bolognaan ja Veneton maakuntaan, Montserratin luostaria unohtamatta. Konsertin monipuolinen ohjelmisto on koottu erityisesti Sastamalan Pyhän Marian kirkon ainutlaa- tuista akustiikkaa korostamaan.

MAKUJA JA MUSIIKKIA SUVI-ILLASSA: Sastamala Gregoriana illallinen Wanhassa Pappilassa keskiajan musiikin siivittämänä

Anneliina Koskinen, laulu ja goottiharppu

SU 20.7. KLO 20.30

Sastamalan Wanha Pappila
Illalliskortti 30 €

Lue lisää...


Nautintoja kaikille aisteille! Nauti herkullinen Sastamala Gregoriana illallinen Anneliina Koskisen laulun ja goottiharpun sävelin säestämänä viehättävässä Sastamalan Wanhassa Pappilassa, Pyhän Marian kirkon välittömässä läheisyydessä.

Tarjolla herkullista rovastin lohta ja Pappilan puutarhan juureksia eri muodoissa. Uuden sadon perunaa, vihersalaattia ja mummonkurkkuja Pappilan kellarista, yrttiöljy. Sastamala Gregoriana-leivos ja kahvi. Ruokajuomana vesi ja keskiaikainen janonsammuttaja kotikalja.

MUSIIKKIAARTEITA 1600-LUVUN VENETSIASTA

Englantilainen musiikkiyhtye Canzona Ensemble.

TI 22.7. KLO 19.00

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Liput 30 / 25 €

Lue lisää...


Canzona koostuu kolmesta barokkiviulistista, jotka soittavat viulun lisäksi barokkipasuunaa, kornettia ja nokkahuilluja.
He soittavat mm. Gabrielin, Castellon, Fontanan, Marinin ja Rossin musiikkia, kertovat niin säveltäjistä kuin soittimistakin ja onpa luvassa hauska esittely kosketinsoittimien erilaisista virittämistavoista.

MESTARIN UNOHDETUT SÄVELET – RUOTSALAISEN JOHAN ROMANIN (1694 - 1758) TEOKSIA

Kansainvälinen barokkiyhtye Ensemble Meridiana.

TO 24.7. KLO 19.00

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput 30 / 25 €

Lue lisää...


Ruotsalaisen musiikin isäksikin kutsuttu Johan Helmich Roman on todellinen unohdettu aarre. Hänen huomattavan laajaa ja monipuolista tuotantoaan pääse kuitenkin kuulemaan nykyisin vain harvoin, jos koskaan.
Ensemble Meridiana tuo kuultavaksemme Romanin vähemmän tunnettua musiikkia, jonka laaja kirjo maalaa kuvan monipuolisesta ja värikkäästä säveltäjästä, joka jumaloi Georg Friedrich Händeliä.
Romanin elämän suurimpiin hetkiin kuuluikin matkustaminen Lontooseen, jossa hän pääsi esiintymän ihannoimansa säveltäjän orkesterissa. Händelin musiikki teki Romaniin lähtemättömän vaikutuksen.
Johan Helmich Romanin kerrotaan periytyvän suomalaisista sukujuurista ja sanotaanpa jopa, että hänen sukunimensä olisi eräänlainen muunnos Raumasta.

"AARREKARTTA"

Kansainvälisen mestarikurssin päätöskonsertti.

PE 25.7. KLO 19.00

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput 25 / 20 €

Lue lisää...


Mestarikurssilla taitojaan hiovat laulajat ja soittajat edustavat muusikon uran eri vaiheita. Jotkut ovat jo asemansa vakiinnuttaneita ammattilaisia, jotka hiovat taitojaan edelleen, toiset taas tulevaisuuden tähtiä.
Mestarikurssin päätöskonsertissa kuulet esityksiä tulevaisuuden lupauksilta. Pidä heitä silmällä tulevaisuudessakin ja iloitse mahdollisuudesta olla tänään paikalla jakamassa tämä vaihe heidän urallaan.

"I ULTRAMONTANI" – MIEHET VUORTEN TUOLTA PUOLEN – Varhaisrenessanssin flaamilaiset muusikot Italiassa

Lauluyhtye Lumen Valo.

LA 26.7. KLO 19.00

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput 30 / 25 €

Lue lisää...


I ultramontani, ihmiset Alppien tuolta puolen, oli tapa kuvailla pohjoiseurooppalaisia Italian-vierailijoita tai siirtotyöläisiä.
Musiikissa yksi näiden vierailijoiden ryhmä, niin sanotun franko-flaamilaisen tai alankomaalaisen koulukunnan säveltäjät, jättivät valtavan jäljen italialaiseen musiikkiin ja sitä kautta koko musiikinhistoriaan.
Aina 1420-luvulta 1500-luvun puoleen väliin nämä pohjoiset vierastyöläiset toivat kotimaansa ihanteet ja musiikillisen käsityötaidon mukanaan ja sovelsivat sitä uuteen ympäristöönsä.
Esillä ovat niin musiikinhistorian suuret nimet kuin sen marginaaliin kadonneet musiikillisten aarteiden luojat, todelliset unohdetut aarteet.