2011 Aurinkolauluja

2011 Sastamala Gregoriana saapui kuusivuotisen musiikkimatkan päähän matkaamalla Espanjaan, Portugaliin ja Latinalaiseen Amerikkaan. Eloisat rytmit ja musiikki-iloittelu kuuluivat konserteissa. Konsertoijina olivat muun muassa harpisti-laulaja Arianna Savall, Anderw Lawrence-King ja Utopia sekä portugalin johtava vanhan musiikin yhtye Os Músicos do Tejo.

La 23.7. klo 19

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput 30 / 25 €

Aamun valo, “Luz del Alva”

Varhaisrenessanssin lauluja Espanjasta
La Morra, (Basel) solistinaan Arianna Savall ja Petter Johansen

Lue lisää

Arianna Savall on lahjakas laulaja ja harpisti, joka on esiintynyt monissa kuuluisissa vanhan musiikin yhtyeissä, kuten Hesperion XX –yhtyeessä. Nyt hänen kanssaan esiintyy La Morra –yhtye, joka on saavuttanut suuren suosion Sastamala Gregorianassa vuosina 2007 ja 2008. Yhtyeeseen kuuluvat Arianna Savall laulu & harppu, Petter Johansen  laulu & viulu, Corina Marti huilut, Michal Gondko vihuela de mano & gittern, Tore Eketorp, vihuela d'arco.  He esittävät musiikkia 1500-luvun Espanjasta, mukaanlukien teoksia säveltäjiltä Johannes Cornago, Vincenet du Bruecquet, Juan de Triana, Juan del Encina, Juan de Anchieta, Antonio de Ribera, Francisco de Peñalosa ja Joanambrosio Dalza.

Su 24.7. klo 19

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput 30 / 25 €


Huom! Sunnuntain konsertit yhteishintaan 50/45€

“Fiesta”

Barokkiajan hengellistä musiikkia Meksikosta
Utopia kuoro Suomesta ja Andrew Lawrence-King - barokkiharppu, psaltteri, Hanna Järveläinen - laulu, Anna-Maaria Oramo - urut, Ricardo Padilla - lyömäsoittimet, David Hatcher - bajón, Michael Fields - barokkikitara, Mikko Ikäheimo - barokkikitara

Lue lisää

“Fiesta” on ylistys 1600-luvun meksikolaiselle musiikille, jossa eloisat latinalaisamerikkalaiset rytmit yhdistyvät oppineisuutta uhkuviin eurooppalaisvastineisiinsa.
Kansainvälisesti tunnettu harpisti Andrew Lawrence King johtaa Utopia-vokaaliyhtyettä konsertissa, jossa uusi ja vanha maailma kohtaavat.

Su 24.7. klo 22

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput 30 / 25 €

Señora ja kitara, “Las Mujeres e cuerdas”

Fernando Sorin (1778-1839) lauluja ja kitaramusiikkia,
Evelyn Tubb, sopraano, Michal Gondko ja Michael Fields, kitara

Lue lisää

Fernando Sor on yksi klassisen kitaramusiikin rakastetuimpia säveltäjiä. Tässä konsertissa Sorin musiikki soitetaan hänelle tutuilla 1800-luvun antiikkikitaroilla, jotka valmistettiin Ranskassa noin vuonna 1820.

Vanhan musiikin johtaviin tulkitsijoihin kuuluva Evelyn Tubb on Sastamala-yleisön vanha tuttu. Hän on esittänyt ja levyttänyt paljon Sorin Seguidillas-lauluja pitkän ja maineikkaan uransa aikana.

Ma 25.7. klo 19

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput 30 / 25 €

Fadomusiikin juurilla

Os Músicos do Tejo - Portugalin johtava vanhan musiikin yhtyeen ensivierailu Suomeen
Ana Quintans sopraano, Ricardo Rocha portugalilainen kitara, Marcos Magalhães, cembalo,

Lue lisää

Tämä Portugalin johtava vanhan musiikin yhtye vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa ja tuo mukanaan vastikään valmiiksi saamansa tutkielman Portugalin kansallismusiikin, fadon, alkulähteistä. Fado perustuu paikallisiin kansanperinteisiin, mutta on saanut vaikutteita myös italialaisesta oopperasta. Ana Quintans on nuori ja lahjakas sopraano, nouseva tähti eri yhtyeissä ja oopperakokoonpanoissa kautta Euroopan.

Ti 26.7. klo 19

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Liput 30 / 25 €

Tähtikonsertti

Hopkinson Smith (Basel/USA)
barokkikitara
Maailman eturivin luutisti vie kuulijat espanjalaisiin tunnelmiin.

Lue lisää

Hopkinson Smith on SanFrancisco Chronicle´n mukaan eittämättä tämän hetken taitavin luutisti maailmassa. Tämä harvinainen vieras pistäytyy Suomessa ja Sastamalassa ja esittää konsertissaan barokkiajan kitaramusiikkia Espanjasta. Smithin tulkinnat ovat kuuluisia teknisestä virtuositeetistään, minkä lisäksi ne soivat intohimoa, kauneutta, intensiteettiä ja taikaa.

Pe 29.7. klo 19

Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liput 20 / 15 €

Arriba! - Auringon säteitä

Kansainvälisen mestarikurssin päätöskonsertti

Lue lisää

Konserttiviikon loppuhuipentuma sädettää illan täyteen innostusta, ulottuvuutta ja taidokkuutta. Se yhdistää yleisön ja nuorten mestarien sielut ja tunteet.

Aurinkolauluja

Sastamala Gregoriana saapuu kuusivuotisen musiikkimatkan päähän. Kiertue alkoi vuonna 2006 Englannista. Seuraavana vuonna siirryimme kanaalin yli Ranskaan. Matka jatkui etelään ja Italiasta iloittiin vuonna 2008. Skandinavia ja Baltia avasivat Itämeren aarteet kaksi vuotta sitten. Viime vuonna vierailimme Reininmaalla, Euroopan sydämessä, missä kokosimme toistaiseksi kunnianhimoisimman ohjelmistomme, joka ulottui keskiajan musiikkinäytelmistä barokkioopperaan.

Nyt matkaamme Pyreneitten niemimaalle ja Atlantin yli uudelle mantereelle.
Vierailu Espanjassa, Portugalissa ja Latinalaisessa Amerikassa tuo arvatenkin mukanaan eloisat rytmit ja musiikki-iloittelun. Kitara ja sen historia kuuluu ja näkyy.

Toivotamme tervetulleeksi maailman johtavaksi luutistiksi kutsutun Hopkinson Smithin, joka tulkitsee meille kitaramusiikkia barokkiajan Espanjasta. Suosittu yhtye La Morra palaa Sastamalaan esittämään espanjalaista renessanssimusiikkia. Os Músicos do Tejo Portugalista vie meidät kansallismusiikkinsa, fadon, alkulähteille. Harpisti Andrew Lawrence-King ja Utopia johtavat meidät Euroopan ulkopuolelle Meksikoon, pyhään ”fiestaan”.

Ohjelma tulee olemaan jännittävä ja monipuolinen, mikä saanee meidät jälleen ajattelemaan, että tämä on tähän asti koetuista Sastamala Gregoriana –viikoista se paras!